Jaguar Terlouw
 

Op pad met de Jaguar F-PACE SVR

 

Deze week mochten we op pad met de Jaguar F-PACE SVR! Een zeer sportieve auto die naadloos de combinatie heeft gevonden tussen ultieme prestaties en verfijnd rijcomfort. Benieuwd naar deze SVR? Lees hier dan alles over deze F-PACE of kijk hieronder alvast onze video. Dit model liever zelf ervaren? Dat kan ook. De Jaguar F-PACE SVR staat nu bij ons in de showroom!

 

In 2021 heeft de F-PACE een facelift gekregen en dat is ook aan deze F-PACE goed te zien. Zo heeft dit model onder andere een grotere grill en nieuwe koplampen. Maar omdat dit een SVR betreft zijn er nog veel kenmerken die deze Jaguar zijn sportieve uiterlijk geven. Zo zijn er extra grote luchtinlaten, powervents aan de zijkant en extra luchtsleuven op de motorkap, die zorgen voor verbeterde aerodynamica. Ook de sportievere sideskirts dragen hieraan bij. Daarnaast is de achterspoiler verlengd en vindt u aan de achterzijde maar liefst 4 uitlaatpijpen, die actief kunnen worden geopend en gesloten. Hierdoor kunt u altijd genieten van het karakteristieke geluid van de 5 liter supercharged V8 motor.

Waar het natuurlijk om draait bij een performance SUV SVR zijn de prestaties en de beleving. Gelukkig laat de F-PACE SVR daar geen enkel steekje vallen. De supercharged V8 motor levert namelijk 550 pk met maar liefst 700 Nm koppel, waardoor de F-PACE van 0 naar 100 rijdt in slechts 4 seconden. Daarnaast rijdt deze SVR een stuk dynamischer door de verbeterde aerodynamica en downforce. Ook zijn er, om het sportieve karakter te ondersteunen, speciale opties toegevoegd zoals dynamic launch control en dynamic eye, waarmee u alle rijvoorkeuren kan aanpassen naar uw eigen wensen.

Wanneer het aankomt op technologische innovatie is deze F-PACE uitzonderlijk rijk uitgerust. Zo wordt dit model geleverd met 3D 360°-surround camera, adaptive cruise control, 22 inch velgen en pixel laser koplampverlichting, waardoor u groot licht kunt voeren zonder tegenliggers en voorliggers te verblinden. Daarnaast zit u in deze F-PACE SVR altijd comfortabel door de luxe sportstoelen die zowel gekoeld als verwarmt kunnen worden.

Al met al is deze F-PACE SVR een SUV die topprestaties kan bieden op het gebied van performance met een heerlijk geluid, maar tegelijkertijd ook praktisch en comfortabel is. Zo is dit model ook prima geschikt voor het rijden van lange afstanden. Een ultieme combinatie tussen beleving en comfort dus.

Wilt u nou weten hoe de 5 liter supercharged V8 met vier uitlaatpijpen klinkt of wilt u het dynamische rijcomfort van de F-PACE SVR zelf beleven? Bekijk dan onze video hieronder of kom eens langs in onze showroom. We zetten de F-PACE graag voor u klaar voor een proefrit.

 

Bekijk hier de video

Of plan direct een proefrit in